Projecten

Verschillende projecten

Schilderen in verzorgingshuis De Terwebloem

In het voorjaar van 2017 heeft kunstenaar Martin Groen elke woensdagochtend geschilderd met ouderen in verzorgingshuis De Terwebloem in Poeldijk. Elke keer nam hij een stuk of acht leerlingen mee uit de kunstklassen. De eerste keer zaten er 12 ouderen. Steeds meer mensen raakten enthousiast en zo groeide de groep uit tot 38 ouderen in de leeftijd van 78 tot 98 jaar. Het was een geweldige ervaring voor de leerlingen en voor de bewoners. Iedereen keek er elke week weer naar uit. Er zaten ook enkele demente ouderen bij en mensen met beperkingen. Het was schitterend om te zien hoe begaan de leerlingen zijn met de bewoners en hoe zij hielpen. In een periode van negen weken hebben de bewoners 3 schilderijtjes gemaakt. Zo zijn er 8 grote kunstwerken ontstaan die een vaste plek krijgen in onder andere het restaurant en de gemeenschappelijke huiskamers. De laatste woensdag kwamen beide klassen opnieuw naar de Terwebloem, waar deze kunstwerken op een feestelijke manier zijn onthuld aan de bewoners en hun familieleden.

 

Een gedachte over “Projecten

  1. Vandaag is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Al jaren zijn wij bewonderaars van de schilderkunst van Martin.
    In juli zijn wij begonnen aan de verbouwing van ons huis in Honselersdijk en vandaag vieren wij de afronding ervan met het ophangen van het schilderij van de Westlandse druivenkassen dat Martin voor ons heeft gemaakt. Het fantastische kleurenspel dat Martin weet te vangen en de reflecties in het water maken dat je urenlang kunt blijven kijken naar dit prachtige werk. Martin ontzettend bedankt dat je dit voor ons hebt willen doen. Het is voor ons het pièce de résistance in ons huis.
    Ron en Vera

Reacties zijn gesloten.