Martin Groen

Martin Groen is geboren op 21 maart 1959 in Den Haag. Van jongs af aan heeft hij getekend. Zijn vader tekende en schilderde regelmatig en zijn broer maakte etsen en pentekeningen. Ook raakte hij gefascineerd door zijn Scheveningse opa die, op de achterkant van sigarendoosjes zeilloggers tekende met gebolde zeilen in de storm op volle zee.

Al heel vroeg, op de basisschool, ontdekten zijn leerkrachten zijn talent. In de hoogste klassen maakte hij de bordtekeningen voor de leerkracht en hielp hij tijdens de tekenlessen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij later op de Pedagogische Academie tekenen als specialisatie koos. Later volgde hij schilderlessen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en nam hij les bij de Haagse kunstenares Grada Bouman, lid van Pulchri.

Aanvankelijk maakte hij etsen en aquarellen en later acryl- en olieverfschilderijen. Naast enkele portretten bleef het landschap hem altijd het meeste boeien. Tegenwoordig schildert Martin vooral met acryl. Olieverf en acryl gebruikt hij nog af en toe in zijn werken. 

Martin Groen - beeldend kunstenaar
Voorjaar in de Provence | Acryl op doek - 160x100cm - Verkocht

Klaprozen in de Provence

Nieuwe Uitleg Den Haag | Acryl | 100x100

Nieuwe Uitleg, Den Haag

Korenbloemen | Acryl | 80×60 | Verkocht

Zinderend

Hoogtepunten uit Martin’s carrière

Begin jaren 90 exposeerde Martin zijn werk voor het eerst. Sindsdien heeft Martin’s werk op vele mooie plekken gehangen. Van Kasteel Geldrop tot RAI Amsterdam en van de Randstad tot ver over de grens. Enkele hoogtepunten uit zijn carrière vindt u hieronder. 

Expositie Het Oude Raadhuis Warmond

2017

Galerie het Oude Raadhuis Warmond

Een maand lang exposeerde Martin zijn mooiste acryl schilderijen in het Oude Raadhuis van Warmond aan de Dorpsstraat 36 te Warmond. Op zondag 29 januari waren er vele genodigden aanwezig voor de opening van de expositie. 

De expositie was te bezichtigen van woensdag 25 januari t/m zondag 26 februari 2017.

Expositie Kasteel Geldrop

2017

Kasteel Geldrop

Gelegen middenin Geldrop omringd door een prachtige Engelse tuin en Bloemenhof bevindt zich Kasteel Geldrop: één van de mooiste en meest romantische plekken waar Martin zijn werk heeft geëxposeerd.

Van 5 maart tot en met 30 april 2017 was Martin’s werk te bewonderen in Kasteel Geldrop. In het weekend van 18 en 19 maart vond er een Kunstfair plaats.

Masters Expo Amsterdam

2018

Masters of Luxury
(nu Masters Expo)

Van 6 tot en met 10 december 2018 exposeerde Martin zijn werk op Masters of LXRY 2018, het grootste lifestyle-event van Europa (nu Masters Expo).

Masters of LXRY heeft zich bewezen als entiteit in de wereld van het premium lifestyle segment. Spraakmakend, prestigieus en daarmee het meest besproken event van het jaar. Diverse grote namen uit de wereld van kunst, interieur, mode, gastronomie, juwelen, horloges, reizen, boten en auto’s komen samen in de RAI Amsterdam.

Martin exposeerde verschillende kleurrijke kunstwerken in een eigen stand. 

Martin Groen - beeldend kunstenaar

2022

Herboristenbal Westlands museum

Vanwege haar 70-jarig bestaan organiseerde Groei & Bloei Westland een Herboristenbal, met de historische tuin van het Westlands museum als toneel. Er was een feestelijk programma met als thema ‘groen’. De nadruk lag op natuur en cultuur. 

In de historische tuin schilderde Martin live het schilderij ‘Korenbloemen’. Op de foto hierboven ziet u Martin poseren voor zijn werk op het Herboristenbal. 

Olijfboomgaard | Acryl | 100x70 | Verkocht

Olijfboomgaard